Računovodstveno-Knjigovodstveni servis      Kaštela-Split-Trogir     e-mail: info@k-projekt.net   adresa: K. Kambelovac,  Put Kruševika 26/1    tel: 021-220-336

Izrečena nova kazna zbog kršenja GDPR-a

Nova kazna za kršenje GDPR-a

Na stranicama Azop-a možete pročitati detalje o novoj izrečenoj kazni za kršenje odredbi GDPR-a.

Agencija za zaštitu osobnih podataka je samostalno i neovisno državno tijelo koje nadzire provedbu Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od  27. 04. 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka (Opće uredbe o zaštiti podataka) i obavlja poslove u okviru djelokruga i nadležnosti utvrđenih Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka („Narodne novine“, broj 42/18) kojim se osigurava provedba Opće uredbe o zaštiti podataka. Više o odredbi možete pročitati ovdje

Kao takva, kontrolira kršenje Odredbe te izriče kazne. Novčane kazne za kršenje odredbe su iznimno velike.

Ovaj put, kazna je izrečena zaštitarskom društvu kao izvršitelju obrade zbog nepoduzimanja odgovarajućih tehničkih mjera sigurnosti obrade osobnih podataka, što je dovelo do neovlaštene obrade osobnih podataka ispitanika njihovom javnom objavom na društvenim mrežama i u medijima, odnosno do neovlaštenog otkrivanja osobnih podataka ispitanika.

Više pročitajte ovdje

Možda će Vas interesirati:

Koga odabrati: knjigovođu ili računovođu?

Koga odabrati: knjigovođu ili računovođu?

Knjigovođa ili računovođa? Odlučili ste se na otvaranje vlastitog poslovanja? Nakon što ste završili sa svom silom papira, pripremama i odlukama,  ostaje Vam još jedna, možda najvažnija:  knjigovođa.Svi imaju knjigovođe, naravno da i Vama treba knjigovođa, ali, da li...

read more
Potpore za očuvanje radnih mjesta vlasnicima i osnivačima

Potpore za očuvanje radnih mjesta vlasnicima i osnivačima

Potpore za očuvanje radnih mjesta: Promjene prema vlasnicima i osnivačima U mjerama za ožujak, HZZ je napokon odobrio mjere za osnivače i vlasnike  tako da sada i oni mogu, kao i radnici primati 4000kn naknadu od države . Koje su izmjene u odnosu na siječanj-veljaču:...

read more
0 Comments
Translate »

Pin It on Pinterest

Share This