Koga odabrati: knjigovođu ili računovođu?

Knjigovođa ili računovođa?
Odlučili ste se na otvaranje vlastitog poslovanja? Nakon što ste završili sa svom silom papira, pripremama i odlukama,  ostaje Vam još jedna, možda najvažnija:  knjigovođa.
Svi imaju knjigovođe, naravno da i Vama treba knjigovođa, ali, da li Vam zaista treba – knjigovođa?
Koja je razlika između knjigovođe i računovođe i koji je bolja opcija za Vas?


Knjigovođa po definiciji knjiži poslovnu dokumentaciju u skladu sa zakonskim propisima. Knjiženja koja provodi moraju biti temeljena na vjerodostojnim ispravama.


Posao računovođe obuhvaća:
Knjigovodstvo: Cjelokupne knjigovodstvene zadatke.
Računovodstveno planiranje: Prikupljanje i obradu podataka za izradu procjena budućeg poslovanja.


Računovodstvena kontrola i nadzor:  Kontrola knjigovodstvenih dokumenata sa staništa pravne, financijske i zakonske ispravnosti za potrebe kvalitetnih financijskih izvještaja, te nadzor poslovanja kroz prizmu zakonskih propisa.


Računovodstvena analiza: stečenim informacijama iz knjigovodstvene obrade, računovodstvenog planiranja, kontrole i nadzora osigurava pravovremenu procjenu mogućih promjena u poslovanju omogućuje lakše donošenje poslovnih odluka klijentu.

Kako znati što odabrati?  Možete se voditi jednostavnom analitikom: što je veći obujam Vašeg poslovanja, to je veća vjerojatnost da Vam treba računovođa. Ako i dalje niste sigurni, obratite se nama.

Mi u K-Projektu radimo i računovodstvene i knjigovodstvene poslove, te ćemo Vas savjetovati koji je oblik naših usluga optimalan za Vaše poslovanje.

 

 

 

 

Možda će Vas interesirati:

Besplatno porezno savjetovanje HGK

Hrvatska gospodarska komora, kao mjeru pomoći gospodarstvenicima pokrenula je besplatno porezno savjetovanje svim članicama HGK. Mjeru se besplatno može koristiti jednom godišnje prijavom za dodjelu vaučera na internetskoj stranici  po redu kako su zaprimljene. Broj...

read more

Stipendije

Ako živite u lijepim nam Kaštelima, skrećemo pažnju na raspisan natječaj za stipendije kojem rok za prijavu ističe 20.10.2020 Zahvaljujući promjeni zakona promijenio se iznos neoporezivog dijela na 1750kn redovite stipendije ili 4000kn za stipendije koje su preko...

read more
0 Comments
Translate »